VAGUNIS VANGIS Lätis vuravad tuttuued rongid, kust inimesed maha ei saa

Copy
Läti uued Vivi rongid.
Läti uued Vivi rongid. Foto: Zane Bitere / LETA / Scanpix

Lõunanaabri kodanikud on pahased uute elektrirongide peale, kuhu on raske siseneda ja kust on keeruline maha tulla. 

Tegemist on Vivi uute elektrirongidega, millega Lätis veetakse reisijaid. Kokku sõidab raudteel 17–18 uut reisirongi ning kaks rongi on igaks juhuks varuks hädaolukordade puhuks, vahendas Läti rahvusringhääling LSM täna.

Vahetult pärast rongide rahvale tutvustamist hakkasid inimesed kurtma, et vagunitesse on raske siseneda, sest uste lähedal puuduvad käsipuud ja aste on väga kõrgel. Õigupoolest polegi inimestel väga mitte kuskilt kinni hoida, et rongi hüpata.

Vivi rongidest tuleb inimeste mahapääsemiseks välja tõmmata eraldi trepp. 
Vivi rongidest tuleb inimeste mahapääsemiseks välja tõmmata eraldi trepp. Foto: Evija Trifanova / LETA / SCANPIX

Läti televisioon võttis ette eksperimendi ja proovis sõiduvahendid ise järele ning rääkis ka rongireisijatega. Probleem tundub olevat just Riia perroonil.

«Ma elan Jūrmalas. Jūrmalas on meil perroonidega kõik korras. Ja ma töötan ka Bulduris, kus on lihtne peale ja maha minna. Platvormid on ideaalsed. Rongid on väga mugavad, ilusad, aga probleemid algavad siis, kui pead sõitma Riiga,» vahendas LSM rongireisija Dace sõnu.

Dace hakkab juba enne Riiga saabumist mõtlema, kuidas ta pealinnas rongist maha saab. «Saab küll maha, aga see on väga ebamugav. Otsin mõne toreda inimese, kes mu käest kinni võtab, kui ma välja ronin,» selgitas Dace.

Vivi pressiesindaja Edgars Butāns tunnistas, et uutele elektrirongidele peale- ja mahaminek on tõepoolest probleem ning ka sotsiaalmeediast loevad nad oma reisijate kaebusi. Ettevõte proovib kiiresti tekkinud probleemi lahendada.

Praegu uuendatakse raudteeliine ja selle käigus tõstetakse ka reisijate ooteplatvorme, et juurdepääs uutele reisirongidele oleks uutelt platvormidelt ning uksed jääksid perrooniga samale tasemele, vahendas LSM raudteetaristu eest vastutava Läti raudtee kõneisiku Agnese Līcīte sõnu.

Moodne Vivi rong ootab reisijaid Jūrmalalas. Ligipääsetav on rong eraldi ukse kaudu, mis mõeldud erivajadustega liiklejatele ja lapsevankritega sisenejatele. Tavareisijatel teiste uste juures nii lihtne pole. 
Moodne Vivi rong ootab reisijaid Jūrmalalas. Ligipääsetav on rong eraldi ukse kaudu, mis mõeldud erivajadustega liiklejatele ja lapsevankritega sisenejatele. Tavareisijatel teiste uste juures nii lihtne pole. Foto: Evija Trifanova / LETA / SCANPIX

Kõige ebakindlam on seis Riia pearaudteejaamas, mis on seotud Rail Balticu ehitusprojektiga ja jääb sõltuma terve raudteejaama rekonstrueerimise tähtaegadest. Kuna kohalikud elektrirongid ja Rail Balticu liin miskipärast omavahel kokku ei kõla, siis LSMi andmetel võib Riia puhul jäädagi probleem õhku.

Tagasi üles