POSTIMEES THBILISIS Gruusia võimud tegid meediaspinni. Tsahkna: minu sõnum on vastupidine

Margus  Martin
, ajakirjanik, Thbilisi
Copy
Margus Tsahkna tänasel Balti riikide ja Islandi välisministrite pressikonverentsil Gruusia presidendi residentsis.
Margus Tsahkna tänasel Balti riikide ja Islandi välisministrite pressikonverentsil Gruusia presidendi residentsis. Foto: Martin Pedaja

Balti riikide ja Islandi välisministrid kohtusid neljapäeval Gruusias lisaks riigi presidendile teiste seas parlamendi esimehe Šalva Papuašviliga. Millest kohtumisel räägiti, kirjutas spiikri sõnadele toetudes kohalik väljaanne interpressnews.ge, pöörates jutuajamise tegeliku sisu pea peale.

«Kohtumisel nõustusid kõik, et tegime õigesti, kui ei kuulanud Euroopa kolleege ega kehtestanud Venemaale sanktsioone ning ei vabastanud [ekspresident Mihheil] Saakašvilit,» vahendas väljaanne Papuašvili sõnu. «Leiti, et meil on õigus ja nemad eksisid – küsisime, mis on garantii, et nad ei eksi praegu samamoodi, nagu oli eelmiste juhtumite puhul.»

Eesti välisminister Margus Tsahkna (Eesti 200) vastas selle peale Xis: «Ütlen selgesõnaliselt – me ei olnud selles osas ühel meelel. Minu sõnum on vastupidine: Gruusia ei liigu õiges suunas.»

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles