Hamas kordas noore naisega tema vanavanaonu tragöödiat (7)

Evelyn Kaldoja
, välisuudiste toimetuse juhataja
Copy
7. oktoobri rünnakus vennatütre kaotanud Harel Lapidot (vasakul) ja hiljem tapetute laibatükke korjanud Zaka vabatahtlik päästja Irene Cohn.
7. oktoobri rünnakus vennatütre kaotanud Harel Lapidot (vasakul) ja hiljem tapetute laibatükke korjanud Zaka vabatahtlik päästja Irene Cohn. Foto: Tairo Lutter

Harel Lapidot’ perekonnaloos ligi kaheksa kümnendit edasi antud lootusetu põgenemise lugu kordus uuesti mullu 7. oktoobril.

Kuigi Lapidot’ tuli möödunud nädalal Tallinna just selleks, et rääkida Iisraelis Nova festivalil Hamasi tapetud vennatütre Tifereti saatusest, valmistab see talle ilmselgelt raskusi. Ta murdub ja hakkab nutma üsna intervjuu alguses: «Ta oli mulle nagu oma tütar. Kui vaatate tema fotosid, siis ta alati naeratas. Ta oli meie perekonna päikesepaiste.»

Noore naise viimaseks jäänud elupäeval helistas ta neile ise. Kell üheksa hommikul sai Tifereti ema kõne, kus noor naine andis ärevalt emale teada, et põgeneb terroristide eest. Ema jäigi viimaseks, kes Tifereti häält kuulis.

«Minu vennatütar oli just saamas 23-aastaseks. Ta läks tantsufestivalile nagu iga normaalne noor. Nagu iga normaalne noor läänemaailmas, mitte teisel poolel, kus teismelistel tüdrukutel ei lubata tantsida ega vaba olla,» viitab Lapidot Hamasi valitsetavale Gazale.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles