POSTIMEES THBILISIS Tsahkna: Gruusia valitsus peab mõistma, et vastutus lasub neil (2)

Copy
Margus Tsahkna Thbilisis
Margus Tsahkna Thbilisis Foto: Pilt videost

Euroopa Liit ei sekku Gruusia siseasjadesse, aga Gruusia valitsus peab aru saama, et see vastutus lasub nendel, mitte Euroopa Liidul ja ka mitte Gruusia rahval, ütles praegu Gruusias viibiv välisminister Margus Tsahkna Gruusia välismõju seadusest alguse saanud kriisi kommenteerides.

Milline oli meelsus kohtumistel Gruusia riigijuhtide ja presidendiga? Kujutan ette, et vastvõtt võis olla küllaltki skaala erinevates otstes?

Gruusia president on öelnud avalikult ja ta kinnitas ka meile, et tema selge soov on konkreetselt see välisagentide seadus vetostada. Aga nii nagu Eestis, nii ka Gruusias lõpuks otsustab parlament. Ma väga loodan, et Gruusia valitsus ja võimuerakond on aru saanud meie väga selgest sõnumist, mida me väljendasime, ma arvan, väga avatult ja jõuliselt, et need otsused, mis puudutavad konkreetselt seda seadust, need lähevad täiesti vales suunas: mitte Euroopa Liidu suunas, vaid pigem Kremli suunas. Ja sellel saavad olema ka omad tagajärjed. Euroopa Liit on ju otsustanud alles hiljuti jõulude paiku laienemise käigus, et Gruusia sai ametliku kandidaadi staatuse. Euroopa Liidul on kehtestatud viisavabadus Gruusiaga. Meil on päris palju erinevaid suuri toetusprojekte, mis on mõeldud just nimelt Gruusia toetuseks, et nad saaksid liikuda Euroopa Liidu suunas. Aga kui valitsus võtab teistsuguse suuna, siis Euroopa Liit peab reageerima, on see viisavabaduse teema, on see midagi muud. Aga niimoodi lihtsalt ei saa Gruusia valitsus mängida, et ta istub kahel toolil korraga.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles