Hispaania kutsub oma suursaadiku Argentinast Milei solvangu tõttu koju (5)

BNS
Copy
Argentina president Javier Milei esines pühapäeval Euroopa paremäärmuslaste üritusel Madridis, millest võtsid teiste seas osa ka Itaalia peaminister Giorgia Meloni ja Marine Le Pen Prantsusmaalt.
Argentina president Javier Milei esines pühapäeval Euroopa paremäärmuslaste üritusel Madridis, millest võtsid teiste seas osa ka Itaalia peaminister Giorgia Meloni ja Marine Le Pen Prantsusmaalt. Foto: Alberto Gardin

Hispaania kutsub oma suursaadiku Argentinast koju pärast seda, kui Argentina president Javier Milei nimetas pühapäeval Hispaania peaministri Pedro Sáncheze abikaasat Madridis esinedes korrumpeerunuks.

«On vastuvõetamatu, et ametisolev president, kes külastab Hispaaniat, solvab Hispaaniat ja Hispaania peaministrit, see fakt on vastuolus kõigi diplomaatiliste tavade ja riikide kooseksisteerimise kõige elementaarsemate reeglitega,» ütles Hispaania välisminister José Manuel Albares.

Milei osales pühapäeval Madridis Hispaania paremäärmusliku erakonna Vox korraldatud Euroopa paremäärmuslaste kohtumisel. Sellel osalesid ka Itaalia peaminister Giorgia Meloni ja Marine Le Pen Prantsusmaalt.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles