«Kus teie rool on tehtud? Hiinas?» Venemaa peaminister hurjutas uue Volga mudeli loojaid

Copy
Venemaa peaminister Mihhail Mišustin Nižni Novgorodi digitööstuse autonäitusel.
Venemaa peaminister Mihhail Mišustin Nižni Novgorodi digitööstuse autonäitusel. Foto: IMAGO / Alexander Astafyev / Sputnik / Scanpix

Venemaal Nižni Novgorodi autonäitusel tutvustati esimest korda avalikkusele uut Volga mudelite sarja.

Autosid hakatakse tootma kolmes klassis: Volga C40 (D-klassi sedaan), Volga K30 (C-klassi krossover) ja Volga K40 (D-klassi krossover), vahendab riiklik uudisteagentuur RIA Novosti. Autode tootmine algab tänavu, Nižni Novgorodis asuv autotehas lülitub täisrežiimile alates 2025. aastast.

Uhiuute autodega ei olnud rahul aga Venemaa peaminister Mihhail Mišustin. Ta heitis näitusel Volga stendi külastades neile ette, et autode tootmisel ei kasutata piisavalt kohalikke koostisosi, vahendab RBK.

«Kus teie rool on tehtud? Hiinas? Soovin, et rool oleks Venemaalt. See pole nii keeruline, kui võtate kere ja kõiki muid osasid kodumaalt,» märkis Mišustin pärast seda, kui oli ühte autodest istunud. Samas kiitis ta auto tänapäevasust.

Pärast sõja puhkemist Ukrainas lõpetasid paljud rahvusvahelised autofirmad Venemaal tootmise ja autoosade importimise, vahendab Meduza. Pärast seda teatasid Venemaa võimud Moskvitši, Volga ja Pobeda automarkide taaselustamise plaanist. Varsti alustas Moskvitši tehas sõiduautode masstootmist.

Tagasi üles