KOHALIK VAADE Jermak ehitab Zelenskõile kuldset puuri (7)

Dõmõtro Bobritski
, Ukraina väljaande New Voice poliitikavaatleja
Copy
Sellal kui president Volodõmõr Zelenskõi kogu tähelepanu on hõivanud olukord rindel ja rahvusvaheline suhtlus, teeb Andri Jermak sisepoliitikas mida tahab, õiendades muu hulgas arveid ebamugavate ja tugevate konkurentidega presidendi meeskonnas.
Sellal kui president Volodõmõr Zelenskõi kogu tähelepanu on hõivanud olukord rindel ja rahvusvaheline suhtlus, teeb Andri Jermak sisepoliitikas mida tahab, õiendades muu hulgas arveid ebamugavate ja tugevate konkurentidega presidendi meeskonnas. Foto: PRESIDENTIAL PRESS SERVICE HANDOUT

Ukraina presidendi kantselei ülem Andri Jermak kitsendab isikute ringi, kellel on võimalus otse suhelda president Volodõmõr Zelenskõiga.

Asepeaminister Oleksandr Kubrakovi (41) hiljutine vallandamine mõjub destruktiivselt riigi juhtimisele sõja ajal, kuid oli täiesti loogiline samm, arvestades, kuidas Jermaki mõju Zelenskõi lähikonnas muudkui suureneb. Järgmine vallandamiskandidaat on teine asepeaminister, riigi digiarengu eest vastutav Mõhhailo Fedorov (33). Fedorov on üks riigiteenuste digirakenduse Diia ja Droonide Armee idee autoritest.

Kubrakov tuli poliitikasse 2019. aasta parlamendivalimistel, kui ta võeti mõni kuu varem presidendiks valitud Zelenskõi uue erakonna Rahva Teener nimekirja. Enne seda oli ta Kiievi linnapea Vitali Klõtško nõunik IT-alal ning juhtis Euroopa Liidu rahastatud sõltumatut analüüsikeskust efektiivsest riigihaldamisest. Zelenskõi tiimis võitis ta kiiresti usalduse ning pärast parlamenti valimist määrati Ukrainas teedeehituse eest vastutava riigiasutuse (Ukravtodor) juhiks. Enne Venemaa täiemahulist kallaletungi oli ta üks suurejoonelise riikliku ehitusprojekti juhte. Kubrakovi juhtimisel ehitati ja remonditi kahe aastaga 14 000 kilomeetrit maanteid.

Tagasi üles