Taiwan seisab nii kaitseliselt kui poliitiliselt julgelt vastu Hiina sõjalistele õppustele

Copy
Taiwani vastne president Lai Ching-te poseerib sel neljapäeval, 23. mail tehtud fotol koos sõjaväelastega külaskäigul sõjaväebaasi Taoyuanis.
Taiwani vastne president Lai Ching-te poseerib sel neljapäeval, 23. mail tehtud fotol koos sõjaväelastega külaskäigul sõjaväebaasi Taoyuanis. Foto: ANN WANG / REUTERS / Scanpix

Taiwani õhuväebaasist tõusid täna päeval õhku hävitajad ning rannikuvalve andis hoiatusi Hiina alustele, tegu oli Taipei õhu- ja mereväe vastusega Pekingi sõjalistele õppustele omavalitsusliku saare ümber; samuti kuulutas president, et kaitseb koos sõjaväega ühiselt vabaduse ja demokraatia väärtusi.

Hiina Vabariigi vastne president Lai Ching-te ütles neljapäeval, mil Hiina Rahvavabariik alustas sõjaväelisi õppusi omavalitsusliku saare ümbruses, et ta kavatseb seista Taiwani kaitsmiseks rindejoonel.

«Ma kavatsen seista rindejoonel koos oma vendade ja õdedega sõjaväes, et ühiselt kaitsta rahvuslikku julgeolekut,» ütles ta sõjaväebaasis, jättes samas otsesõnu viitamata Hiina sõjalistele õppustele.

Tagasi üles