POSTIMEES UKRAINAS Õhutõrjepatarei komandör: peame iga lasuga tabama

Jaanus Piirsalu
, ajakirjanik, Hersoni oblast
Copy
Ukraina 38. raketipolgu õhutõrjepatarei komandör major Sergei näitab alla lastud Shahedi saba, millele on kirjutatud drooni Vene-pärane nimi Geran ning seerianumber. Sergei kattis osa numbrist kinni, et ei saadaks aru, millise drooni täpselt tema mehed on alla lasknud.
Ukraina 38. raketipolgu õhutõrjepatarei komandör major Sergei näitab alla lastud Shahedi saba, millele on kirjutatud drooni Vene-pärane nimi Geran ning seerianumber. Sergei kattis osa numbrist kinni, et ei saadaks aru, millise drooni täpselt tema mehed on alla lasknud. Foto: Jaanus Piirsalu

«Head peavad sõdima piiratud võimalustega, aga halvad ei ole piiratud milleski,» ütles Ukraina õhukaitsepatarei komandör, kes iga päev võitleb Venemaa raketiterrori vastu.

Major Sergei patarei vastutusala asub Hersoni oblastis. Just sealtkaudu on Vene armeel lühim tee ründamaks Krimmi poolsaarelt rakettide ja Shahed-droonidega Kesk-Ukraina linnu ja taristut. Sealtkaudu lasevad venelased rakette ka Kiievi ja Zaporižžja võimsa hüdroelektrijaama tammi pihta.

Kui enne täiemahulist sõda muusika- ja videoprodutsendina töötanud Sergei (46) loetleb oma patarei relvastust, millega ta peab kaitsma Ukraina linnu, siis on selgelt aru saada, kui vabad käed on tegelikult Vene armeel terrorirünnakuteks.

Jah, riigi kõigi tähtsamaid objekte kaitsevad ameeriklaste Patriotid ja sakslaste Irised, aga 38. Ukraina raketipolku kuuluva Sergei patarei relvastuses on õhukaitseks kõigest kaasaskantavad raketikompleksid, Nõukogude päritolu seniitkahurid Zu-23 ning Browningu raskekuulipildujad. Õlaltlastavatest rakettidest kasutavad nad ameeriklaste Stingereid, nõukaaegseid Iglasid ja Grome, mis on Iglade eeskujul tehtud Poolas.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles