PIILUAVAD Fuji mäe ette paigaldatud turistide tõrjumise võrk on juba auke täis torgitud (1)

Copy
Turistid eelmisel nädalal Fujikawaguchikos tõkke lähistel, mis peaks varjama nende eest Fuji mäe vaate ja sellega liigseid külalisi tõrjuma.
Turistid eelmisel nädalal Fujikawaguchikos tõkke lähistel, mis peaks varjama nende eest Fuji mäe vaate ja sellega liigseid külalisi tõrjuma. Foto: Kim Kyung-Hoon / Reuters / Scanpix

Jaapani linn, mis paigaldas eelmisel nädalal Fuji mäele avaneva populaarse vaatekoha ette pildistamisnäljas turistide ohjeldamiseks suure võrktõkke, teatas täna, et võrgusilma on juba torgatud kümmekond väikest auku.

Fujikawaguchiko kohalikud elanikud olid väsinud nende sõnul lõppematutest, peamiselt välisturistide voogudest, kes Jaapani kuulsaima vaatamisväärsuse fotot jahtides ümbrust prügiga risustavad ning liiklusreegleid rikuvad.

Üks linnaametnik kinnitas AFP-le, et mustast võrgust valmistatud ekraan on saavutanud oma eesmärgi rahvahulki hajutada.

Kuna kell 10.00–16.00 on kohal turvamees, siis paistavad väikesed augud olevat tekkinud hommikul või õhtul, kui keegi tõket ei jälginud, lisas ta.

«See on kommete küsimus. See on häbiväärne,» ütles linnaametnik aukude kohta, mis on piisavalt suured, et sõrm läbi mahuks, kuid pigem liiga väikesed, et lumega kaetud vulkaani saaks läbi nende hästi jäädvustada.

Ametniku sõnul on mõnedki inimesed tulnud pärast seda, kui eelmisel teisipäeval paigaldati 2,5 meetrit kõrge ja 20 meetrit lai võrktõke, uudistama just vaadet takistavat seina, kuid sellele vaatamata on see oma eesmärgi üldjoontes täitnud.

Jaapanisse saabub tänavu rekordiliselt palju välisturiste: märtsis ja aprillis ületas turistide arv kuus esimest korda kolme miljoni piiri.

Tokyost Fuji mäe piirkonda ekskursioone pakkuv reisikorraldaja ütles eelmisel nädalal AFP-le, et nüüd viiakse turiste mujale, kus on vähem kohalikke, kuid kust avaneb mäele sarnane vaade.

Märksõnad

Tagasi üles