KOMMENTAAR Venemaa taotleb Teise maailmasõja tulemuste ülevaatamist (15)

Copy
Hea ja ülla NSVLi võitu alatu ja kurja Saksamaa üle tähistati tänavu 9. mail Moskvas muu hulgas ka tantsuga.
Hea ja ülla NSVLi võitu alatu ja kurja Saksamaa üle tähistati tänavu 9. mail Moskvas muu hulgas ka tantsuga. Foto: FOTO: Alexander Zemlianichenko Jr/Chine Nouvelle/sipa/SCANPIX

«Oot-oot, kuidas palun? Moskva on ju kogu aeg vastupidist väitnud? Rääkinud, et Teise maailmasõja tulemuste ülevaatamine on keelatud ja karistatav ja puha!» – nii reageerib ilmselt tähelepanelikum lehelugeja.

Tõepoolest, sõnades on Venemaa tagunud just nimelt seda trummi, et selle sõja tulemused on pühad. Et igaüks, kes kavatseb kõigutada Vene versiooni sellest sõjast, on reetur ja fašist ja üleüldse üks paha inimene.

Vene versioon lõikab sellest suurest ilmasõjast välja enda jaoks sobiva jupi, nimetab seda Suureks Isamaasõjaks ning teatab, et hea ja üllas NSVL võitis selles sõjas alatut ja kurja Saksamaad.

See narrus on sügavale pähe taotud tervetele põlvkondadele ja palju laiemalt kui ainult Venemaa rahvastele. Lausa nii sügavale, et näiliselt täiesti adekvaatsed inimesed on (eriti ingliskeelses maailmas) valmis rääkima kommunismi võidust fašismi üle, ehkki NSVL polnud kommunistlik ega Saksamaa fašistlik. Tegelikult olid mõlemad sõjakad sotsialistid, lihtsalt ühed hävitasid inimesi klassikuuluvuse, teised rahvustunnuse järgi.

Tagasi üles