Lõuna-Rootsis visati mošeed surnud metsseaga (2)

Copy
Metssiga.
Metssiga. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Lõuna-Rootsis Skövdes visati ööl vastu tänast mošeed surnud metsseaga, politsei uurib juhtunut vihakuriteona.

Politsei teatas täna oma veebilehel, et keegi viskas sea vastu mošee fassaadi. «Kaebus klassifitseeriti agitatsioonina etnilise grupi vastu, kuid hiljem võivad ilmneda teised kahtlused,» teatas politsei.

Politsei pressiesindaja August Brandt rääkis avalik-õiguslikul televisioonile SVT, et nende sündmuskohale jõudes vedeles looma korjus endiselt pühakoja juures ja lähemal vaatlusel selgus, et tegemist oli metssea põrsaga.

«Politsei on kohapeal ja me töötame aktiivselt erinevate teabe kogumise vormidega. Intervjueerime inimesi kohapeal ja dokumenteerime,» selgitas ta. «Õnneks pole tegemist sagedase juhtumiga.»

Skövde mošeed haldava fondi juhi ja imaami Smajo Sahati sõnul on neil salvestis korjuse kohale toonud inimesest. «Üks inimene tuli autoga ja viska selle mošee pihta. Me ei tea, kes see oli, aga ta jäi turvakaameratele,» rääkis mees.

Sahati sõnul ei ole aasta eest avatud mošeele viimasel ajal ähvardusi tehtud, mistõttu tuli juhtunu talle ootamatult. «Olen kurb ja mures ning ka üllatunud. Arvasin, et oleme mošeerünnakutest edasi liikunud,» ütles imaam ajalehele Skaraborgs Allehanda.

Mošeel on tuhatkond liiget, lisas ta.

Tagasi üles