USA presidendikandidaat Kennedy esitas kaebuse teledebati asjus (1)

Copy
USA presidendivalimistel sõltumatuna kandideeriv Robert F. Kennedy Jr.
USA presidendivalimistel sõltumatuna kandideeriv Robert F. Kennedy Jr. Foto: ERIK S. LESSER / EPA / Scanpix

USA presidendivalimistel sõltumatuna kandideeriv Robert F. Kennedy Jr esitas föderaalsele valimiskomisjonile kaebuse, et uudistekanal CNN tegi kokkumängu president Joe Bideni ja tema peamise rivaali Donald Trumpiga jätmaks teda kõrvale presidendikandidaatide esimesest teledebatist, teatas kolmapäeval Kennedy meeskond.

Kennedy süüdistas CNNi mitmesuguste tingimuste esitamises tema kvalifitseerumiseks 27. juunil peetavale debatile.

Ameerika kõige kuulsama poliitilise klanni liikmel ei ole mingit võimalust novembris peetavaid valimisi võita, kuid nii demokraadid kui ka vabariiklased kardavad, et ta võib mõjutada tasavägiseid tulemusi peamistes kaalukeele osariikides.

Kennedy advokaadid ütlesid teisipäeval keskvalimiskomisjonile esitatud kaebuses, et Bideni meeskond oli avalikult nõudnud nende kliendi kõrvalejätmist debatist, ning juhtisid tähelepanu USA meedia teadetele, et ka Trump «oli saanud CNNilt kinnituse, et Kennedy jäetakse kõrvale».

Kennedy kaebuses palutakse, et keskvalimiskomisjon keelaks Bidenil ja Trumpil pidada presidendidebatt, kuni täidetakse föderaalset valimisseadust.

Biden ja Trump andsid sel kuul nõusoleku osaleda CNNi debatis ja korraldada veel ühe 10. septembril, mil seda võõrustab ABC.

Tagasi üles