TORM TUALETIPOTIS Kempsu kasutusjuhiste kommenteerimine tõi Soome ministrile taas kaela rassismisüüdistuse (9)

Postimees
Copy
Soome rahandusminister ja Põlissoomlaste esimees Riikka Purra.
Soome rahandusminister ja Põlissoomlaste esimees Riikka Purra. Foto: SUSANA VERA / REUTERS / Scanpix

Soome rahandusministrile ja Põlissoomlaste juhile Riikka Purrale heidetakse taas ette rassistlikku suhtumist, kuna ta jagas sotsiaalmeedias artiklit, mis puudutas Espoo täiskasvanuhariduse keskusesse üles pandud tualeti kasutamist õpetavaid silte, ja kirjutas selle juurde kommentaariks, et tegemist on ajastu märgiga, viidates sellega immigratsioonile.

Soome avalik-õiguslik ringhääling kirjutas selle nädala alguses juhtumist, kus Espoo täiskasvanuhariduse keskuse tualettruumidesse pandi üles piktogrammid, mis näitavad, kuidas peaks kempsupotil istuma. Õppeasutuse pressiesindaja põhjendas paljude silmis välisõppureid alavääristavate siltide kasutamist sellega, et osa seal haridust saavatest inimestest on kirjaoskamatud või oskavad lugeda vaid oma emakeeles, näiteks araabia keeles.

Purra jagas Yle artiklit sotsiaalmeedia keskkonnas X ja kopeeris sinna artiklist lause: «Pilti hetkeks vaadates saad aga aru, et juhend kätkeb midagi olulist meie aja kohta.» Omalt poolt lisas rahandusminister postitusse tõdemuse: «Jah, tõesti. Suurem osa erakondadest peab seda meie tuleviku jaoks kasulikuks ja isegi vajalikuks. See räägib tõesti meie ajastust.»

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles