HÜBRIIDSÕJA LAHINGUVÄLI Ukrainlased rappisid suurel erioperatsioonil Vene küberpätte (1)

Copy
Kiievi tänaval jalutavad ukrainlased mööda reklaamplakatist, millega kutsutakse neid ühinema Ukraina küber- ja drooniväeüksustega.
Kiievi tänaval jalutavad ukrainlased mööda reklaamplakatist, millega kutsutakse neid ühinema Ukraina küber- ja drooniväeüksustega. Foto: ANATOLII STEPANOV / AFP / Scanpix

Ukraina korrakaitsjad osalesid suurel rahvusvahelisel erioperatsioonil Venemaa küberkurjategijate ühenduste tegevuse mahasurumiseks ning tõkestasid mitu häkkeriteenust, mis aitasid rünnata rahvusvahelisi ettevõtteid ja eraisikuid, teatab peaprokuratuur.

«Peaprokuratuur koos USA, Prantsusmaa, Hollandi, Suurbritannia, Iirimaa, Taani ja Saksamaa pädevate asutustega, samuti ametivendadega Ukraina politsei peavalitsusest ja Ukraina julgeolekuteenistuse küberkaitseosakonnast peatas rahvusvahelise erioperatsiooni EndGame käigus häkkeriteenuste toimimise,» teatas peaprokuratuur täna Telegramis.

Teate järgi tõkestasid Ukraina õiguskaitseametkonnad koos rahvusvaheliste partneritega Venemaa küberkuritegelike organisatsioonide arsenalis olevate kriminaalteenuste taristu, mis aitas neil rünnata rahvusvahelisi ettevõtteid, sealhulgas meditsiiniasutusi, ning saada rohkem kui kümneid miljoneid USA dollareid tulu.

Tagasi üles