Gruusia opositsiooniparteisid ja kodanikuühiskonna organisatsioone tabas vandalismirünnakute laine

Copy
Gruusia ja Euroopa Liidu lipp riigi parlamendi ees toimunud välisagentide seaduse vastasel meeleavaldusel 28. mail 2024. aastal.
Gruusia ja Euroopa Liidu lipp riigi parlamendi ees toimunud välisagentide seaduse vastasel meeleavaldusel 28. mail 2024. aastal. Foto: GIORGI ARJEVANIDZE / AFP / Scanpix

Gruusia opositsiooniparteisid, kodanikuühiskonna organisatsioone ning meediaväljaandeid on viimastel päevadel tabanud vandalismirünnakud. Muu hulgas rünnati ööl vastu tänast suurima opositsioonipartei Ühtne Rahvuslik Liikumine (UNM) keskbürood Thbilisis. Seejuures on riiki juhtiva Gruusia Unistuse liikmed öelnud, et tegemist on nende vastusega survestamisele.

Ühtse Rahvusliku Liikumise esindajate sõnul ründas nende bürood umbes sada inimest, kes muu hulgas värvisid ja sodisid hoone seinu.

«Vandalismiakt kestis umbes pool tund. Kannatada sai büroo fassaad, puruks löödi klaas. See on agoonias võimude reaktsioon Ühinenud Rahvuslikule Liikumisele Gruusia huvide kaitsmise ja Gruusia rahva toetamise eest,» seisab UNMi avalduses. Ründajate tõrjumiseks tulistasid hoone valvurid mitu hoiatuslasku.

Tagasi üles