Netanyahu nõunik: nõustume Bideni relvarahuplaaniga, kuigi see pole hea leping

Copy
Eile Tel Avivis toimunud meeleaaldus, kus nõuti Iisraeli valitsuselt pantvangide vabastamise lepingu sõlmimist ning ennetähtaegsete valimiste korraldamist.
Eile Tel Avivis toimunud meeleaaldus, kus nõuti Iisraeli valitsuselt pantvangide vabastamise lepingu sõlmimist ning ennetähtaegsete valimiste korraldamist. Foto: Abir Sultan/epa/Scanpix

Peaminister Benjamin Netanjahu välispoliitika nõunik ütles täna, et Iisrael on nõustunud USA president Joe Bideni raamkokkuleppega Gaza sõja lõpetamiseks, kuid nimetas seda puudulikuks ja palju tööd vajavaks.

Suurbritannia ajalehele Sunday Times antud intervjuus ütles Netanyahu välispoliitika nõunik Ophir Falk, et Bideni ettepanek on kokkulepe, millega nad nõustusid. Samuti lisas Falk, et kuigi see ei ole hea kokkuleppe tahavad nad väga, et kõik pantvangid vabastataks.

«On palju üksikasju, mis tuleb välja töötada,» ütles ta, lisades, et Iisraeli tingimused, sealhulgas pantvangide vabastamine ja genotsiidse terroriorganisatsiooni Hamas hävitamine, ei ole muutunud.

Tagasi üles