Ukraina komandöride sõnul saabuvad rindele sõdurid, kellel on ebapiisav väljaõpe

Copy
93. eraldiseisva mehhaniseeritud brigaadi värskelt värvatud sõdurid õppusel Donetski oblastis asuval harjutusväljakul 11. mail 2024. aastal.
93. eraldiseisva mehhaniseeritud brigaadi värskelt värvatud sõdurid õppusel Donetski oblastis asuval harjutusväljakul 11. mail 2024. aastal. Foto: Valentyn Ogirenko / Reuters / Scanpix

Juba pikalt on teada, et Ukrainal on puudus sõduritest ning selle tõttu võeti vastu ka uus mobilisatsiooniseadus, et saada täiendavaid inimesi sõjaväkke. The Washington Postiga rääkinud rindeäärsete Ukraina üksuste komandöride sõnul valmistuvad nad aga ette selleks, et enamik uutest värvatutest saabub rindele ebapiisava väljaõppega, sest juba praegu saabuvad tagalast halvasti väljakoolitatud abiväed.

Ukraina võttis äsja vastu uue mobilisatsiooniseaduse, et laiendada teenistusse võetavate meeste hulka. Samuti võeti vastu uus seadus, mis lubab mõnel vangidest liituda sõjaväega vastutasuks tingimisi vabastamise võimaluse eest, nagu seda tehti ka Venemaal. Uute ajateenijate saabumine rindele on aga endiselt veel kuude kaugusel.

Et saada kohe rohkem vägesid lahinguväljale, paigutab Ukraina sõdureid tagalapositsioonidelt, kes varem näiteks valvasid lahingutest kaugel asuvaid sildu ja muud infrastruktuuri, brigaadidesse, mis osalevad mõnel pool kõige ägedamates lahingutes.

Tagasi üles