Linnapea: Riia kõrvalejätmine Rail Balticust tähendaks lihtsalt eestlastele raha andmist

Copy
Rail Balticu Riia terminali ehitus.
Rail Balticu Riia terminali ehitus. Foto: Tairo Lutter

Viimasel ajal palju kõneainet tekitanud võimalus jätta Riia välja Rail Balticu trassist tähendaks lihtsalt eestlastele raha andmist, teatas Riia linnapea Vilnis Ķirsis täna.

«Ma saan aru, et leidub raha põhitrassile, aga mitte Riia harule. Aga see projekt oleks Riia välja jätmisega sama, mis eestlastele raha andmine, sest see ühendaks praktiliselt Tallinna Berliiniga. Parimal juhul Salaspilsi või Vangaži [Berliiniga],» märkis meer Läti raadio hommikuprogrammis.

Ķirsise sõnul on omavalitsus mures ka selle pärast, et kui trassi ehituseks raha ei leita, jääb Riia kesklinna mitu lõpetamata hoonet. Seetõttu loodab Ķirsis, et valitsus siiski leiab vahendid Riia ühendamiseks Rail Balticuga.

«See projekt on Riia jaoks väga tähtis, sest toob meid lähemale Vilniusele ja Tallinnale ning kui Riia on seal keskel, hakkab siin toimuma rohkem olulisi sündmusi,» arvas Ķirsis.

Kohalik omavalitsus ootab selgust ka selle osas, mida teha Torņakalnsis asuva Altonavase sillaga, mis on praegu liiklusele suletud.

«Rail Baltica projekti jaoks oli vaja sild lammutada, seega ei eraldanud Riia mingit raha selle taastamiseks. Me oleme kummalises olukorras, sest projekti promootorid ei ole öelnud, kas nad vajavad silda või mitte,» lausus Ķirsis.

«Me ootame transpordiministeeriumilt ja projekti promootoritelt, et nad ütleksid meile, kas nad lammutavad selle või peaksime selle parandama,» lisas ta.

Tagasi üles