Ukraina süütas Lõuna-Venemaa suurima naftatöötlemistehase põlema (1)

Copy
Tulekahju naftarafineerimistehases.
Tulekahju naftarafineerimistehases. Foto: Reuters/ScanPix

Ukraina droonirünnak põhjustas Lõuna-Venemaa naftatöötlemistehases tulekahju, sundides tehase oma tegevust peatama, ütles piirkonna kuberner täna varahommikul, lisades, et inimohvreid ei olnud.

Venemaa kaitseministeerium väitis, et annekteeritud Krimmi kohal hävitati öösel 13 drooni ning Ukrainaga piirneva Belgorodi oblasti kohal kuus drooni. Samuti tulistati Ukrainaga piirneva Rostovi oblasti kohal alla laevavastane rakett.

Doni-äärses Rostovis tõttasid aga kuberner Vassili Golubevi sõnul kümned päästetöötajad kustutama Novošahtinski rafineerimistehases puhkenud tulekahju.

«Droonirünnaku järel puhkes Novošahtinski rafineerimistehases tulekahju,» kirjutas Golubev Telegramis.

«Töö peatati korduva rünnaku tõttu ja töötajad viidi ohutusse kaugusesse,» lisas ta.

Golubev ütles hiljem, et tulekahju lokaliseeriti umbes 100 ruutmeetri suurusele alale ning esialgsetel andmetel keegi kannatada ei saanud.

Doni-äärse Rostovi lähedal asuvat Novošahtinski tehast peetakse üheks Lõuna-Venemaa tähtsamaks rafineerimistehaseks. See asub Ukraina piirist 10 kilomeetri kaugusel ning Ukraina ründab seda regulaarselt.

Eriolukordade ministeeriumi ja piirkondliku päästeteenistuse esindajad suundusid neljapäeva varahommikul tulekahjupaika, ütles Golubev.

Belgorodi kuberner Vjatšeslav Gladkov teatas droonirünnakust, mis hävitas ööl vastu neljapäeva Ukraina piirist põhja jäävas Starõi Oskoli kütusehoidlas tsisterni.

Tuli kustutati ja inimesed kannatada ei saanud, ütles ta.

Tagasi üles