Osa USA rekordilisest lotovõidust läks õpetajatele

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mega Millionsi võiduka lotopileti kolm omanikku varjavad oma nägu sümboolse tšekiga, ka ei soovi nad avaldada oma nime. Kolme sõbra tegelik võidusumma ulatub pärast makse 105 miljoni dollarini.
Mega Millionsi võiduka lotopileti kolm omanikku varjavad oma nägu sümboolse tšekiga, ka ei soovi nad avaldada oma nime. Kolme sõbra tegelik võidusumma ulatub pärast makse 105 miljoni dollarini. Foto: SCANPIX

Kolm USA Marylandi osariigi koolitöötajat – kaks õpetajat ja üks administraator –, kes pidid ots otsaga välja tulemiseks tegema lisatööd, on nüüdsest miljonärid.

Anonüümsust palunud koolitöötajad, kes nimetasid end kolmeks amigo'ks, ilmusid Marylandi loteriiametnike juurde ühega kolmest Mega Millionsi lotopiletist, millele loosiõnn tagas 30. märtsil USA kõigi aegade suurima lotovõidu – 656 miljonit dollarit, vahendas AFP.

«Oleme väga rahul, et raha läks kolmele seda nii väärivale marylandlasele,» ütles loto direktor Stephen Martino. «See õnn ei oleks saanud tabada toredamaid inimesi.»

Võitjad otsustasid osamaksete asemel võtta võidu kohe välja. Nende osaks jäänud 158 miljonist dollarist arvestatakse maha maksud, misjärel on igaüks neist nüüd napilt alla 35 miljoni dollari võrra rikkam.

Kolm sõpra ostsid kokku 60 piletit. Noorim võitja laotas piletid loosimise ajaks põrandale ning kui selgus, et ta oli koos kaaslastega jackpot'i võitnud, helistas ta neile kohe. Võitjad tegid piletist koopia, allkirjastasid selle ning üks naistest sõitis seejärel oma ema juurde ja pani selle oma seifi.

«Õpetajad ütlesid, et nad plaanivad esialgu jääda kooli tööle, mitte üksnes käesoleval õppeaastal, vaid ka edaspidi,» ütles Martino pressikonverentsil.

Ülejäänud kaks Mega Millionsi võidupiletit müüdi Illinoisis ja Kansases. Kansase lotojuhi sõnul on ka sealne võitja endast aimu andnud ja soovib samuti jääda anonüümseks.

Illinoisis Red Budi väikelinnas müüdud võidupileti omanik pole aga seni välja ilmunud.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles