Pariisis arreteeriti kolm Moldova kodanikku seinale kirstude ja kirja «Prantsuse sõdur Ukrainas» maalimise eest

Copy
Grafiti kirjaga «Prantsuse sõdur Ukrainas» Pariisis 8. juunil 2024. aastal.
Grafiti kirjaga «Prantsuse sõdur Ukrainas» Pariisis 8. juunil 2024. aastal. Foto: GEOFFROY VAN DER HASSELT / AFP / SCANPIX

Prantsusmaal arreteeriti kolm Moldova kodanikku grafiti eest Pariisis, mis hoiatas Prantsuse sõdurite Ukrainasse sõdima saatmise eest.

Neid kahtlustatakse reedel Pariisi kesklinnas asuva hoone jalamile punase kirstu sõnadega «Prantsuse sõdur Ukrainas» («Soldat français en Ukraine») maalimises.

Moldova välisminister Mihai Popshoi mõistis Twitteris kahtlusalused hukka ja ütles, et intsident oli osa hübriidtaktikast, et kahjustada nende rahvusvahelist mainet. Ta lisas, et Moldova teeb koostööd Prantsuse ametivõimudega, et võtta kurjategijad vastutusele.

Prantsuse politsei on algatanud uurimise, et näha, kas intsident on seotud teiste hiljutiste provokatiivsete vandalismiaktidega Pariisis. «Kahtlused on seotud võimaliku uue välismaise sekkumisega,» ütles politseiallikas BFMTV-le.

1. juunil paigutati Eiffeli torni kõrvale viis kirstu, millel oli sama kiri. Intsidendi tõttu võeti vahi alla kolm kahtlusalust: Ukraina teismeline ning Saksa ja Bulgaaria kodanik.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles