Ukraina mõistis kremlimeelse parlamendisaadiku 12 aastaks türmi

Copy
Ukraina sõja vastane meeleavaldus Londonis 17. märtsil 2024. aastal.
Ukraina sõja vastane meeleavaldus Londonis 17. märtsil 2024. aastal. Foto: Vuk Valcic / ZUMA / Scanpix

Kohus mõistis Ukraina endise raadasaadiku Dmõtro Svjataši süüdi üleskutsetes Ukraina piiri muuta, kuritegelikul teel saadud vara legaliseerimises ja 2,2 miljardi hrivna suuruses pettuses ning saatis ta 12 aastaks vangi.

«Kohus mõistis Kiievi linna prokuratuuri prokuröride süüdistuse alusel Ukraina IV-VIII ülemraada saadiku süüdi, karistades teda 12-aastase vangistuse ja vara võõrandamisega,» edastas peaprokuratuur täna Telegramis.

Sõnumis ei ole märgitud endise rahvasaadiku nime, kuid Interfaxi andmetel on tegemist Svjatašiga.

Prokuratuuri teatel postitas endine raadasaadik kogu 2022. aasta jooksul oma Facebooki lehele sõnumeid, mis rääkisid Ukraina-vastase relvastatud kallaletungi olematusest, Ukraina ala okupeerimise seaduslikkusest, ja ka üleskutseid ajutiselt okupeeritud alade elanikele teha vaenlasega koostööd.

«Aastatel 2008–2014 korraldas endine rahvasaadik, olles ettevõtterühma kasusaaja, varem saadud laenu, enam kui 50 miljoni dollari tagasimaksmist,» märkis ametkond, selgitades, et laenu tagamiseks pantis kostja pangale umbes 200 kinnisvara ja korporatiivset õigust.

«Raha tagastamise tähtaja saabudes kasutas ta tahtlikult võltsdokumente ja võõrandas vara teistele enda kontrolli all olevatele majandusüksustele, vabastades seega selle vara koormistest,» teatab peaprokuratuur.

Sellise tegevuse tulemusena sai panga võlad ostnud ettevõte 2,2 miljardit hrivnat kahju.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles