Kilp: ka meil tehakse kirikutes poliitikat

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politoloog Alar Kilp.
Politoloog Alar Kilp. Foto: Margus Ansu

Politoloog Alar Kilp ütles Pussy Rioti juhtumit kommenteerides, et ka Eestis tehakse kirikutes poliitikat.

«Aasta tagasi oli meil täpselt samamoodi – opositsioon oli Lasnamäe kiriku juures ja võimukoalitsioon oli Peterburis Jaani kiriku juures. Ka meil tehakse kirikutes poliitikat,» rääkis Kilp ETV saates «Vabariigi kodanikud».

Pussy Rioti esinemist kirikus nimetas ta läbinisti poliitiliseks sündmuseks, kuna see toimus vahetult enne Venemaa presidendivalimisi.

«See, mida me nägime videost, on puhtalt poliitiline sündmus, ma ei kujutaks seda ette kolm aastat hiljem või varem, see on väga konkreetses ajas ja väga usulist sisu ma siin ei näegi, usuline on koht,» leidis Kilp.

Ta rääkis ka, et ei pea punkbändi tegu jumalateotuseks, kuna nad ei vandaalitsenud ega lõhkunud midagi ning bändile pühaduseteotuse süüks panemine on tingitud poliitilisest kontekstist.

«Venemaal on need protestid kruvinud äärmuslikumaks, protestijad tunnevad juba jõuetust ja siis tulevadki sellised (protestid – toim.) – mida äärmuslikum olukord, seda äärmuslikumad meetmed,» leidis Kilp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles