Ukraina taastekonverentsi Berliinis varjutas hõõrumine Kiievis (1)

Copy
Saksamaa liidukantsler Olaf Scholz võõrustas Berliinis peetud Ukraina taastekonverentsil Ukraina presidendipaari.
Saksamaa liidukantsler Olaf Scholz võõrustas Berliinis peetud Ukraina taastekonverentsil Ukraina presidendipaari. Foto: John MacDougall/AFP/Scanpix

Euroopa riikide kõrged poliitilised esindajad ja ettevõtjad kogunesid eile Saksamaa pealinna Berliini Ukraina ülesehitamise konverentsile. Vahetult enne sündmust pälvis aga tähelepanu Ukraina ülesehitamise ja taristuarengu agentuuri juhi otsus ametist tagasi astuda.

Riikliku taasteagentuuri juht Mustafa Nayyem väitis nädala alguses sotsiaalmeediasse postitatud kommentaaris, et otsustas ameti maha panna, kuna Ukraina valitsus on takistanud organisatsioonil tööd teha.

«Alates mullu novembrist on agentuuri meeskond seisnud silmitsi pideva vastutöötamise ja kunstlikult loodud takistustega,» märkis Nayyem, heites näiteks ette, et agentuurilt võeti ära raha erinevate teeremondi projektide jaoks ning valitsusasutused on bürokraatlike nõudmistega tahtnud agentuuri protsesse pidurdada. Nayyem lisas, et ulatuslike palgakärbete tõttu on aasta algusest alates organisatsioonist lahkunud veerand töötajatest.

Tagasi üles