Taani toiduamet kutsus tagasi liiga vürtsikad nuudlid

Copy
Ramen-nuudlid. Foto on illustratiivne.
Ramen-nuudlid. Foto on illustratiivne. Foto: Eugene Hoshiko/AP/Scanpix

Taani toiduamet kutsus mürgistusohu tõttu lettidelt tagasi Lõuna-Korea ettevõtte Samyang toodetud kiirnuudlid.

Taani veterinaar- ja toiduamet andis teisipäeval välja hoiatuse, milles soovitas inimestel tungivalt jätta lettidele kolme sorti Samyangi kiirnuudlid: Buldak 3x Spicy & Hot Chicken, 2x Spicy & Hot Chicken ja Hot Chicken Stew, vahendab BBC.

Põhjuseks liiga kõrge kapsaitsiini tase toodetes. Kapsaitsiin on koostisosa, mida leidub erinevat tüüpi kuumades paprikates ja tšillipipardes. Selle keemilise ühendi suhu sattumisel tekib põletuslaadne aisting, mille peale hakkab inimese organism vabastama enda toodetud valuvaigisteid.

Seni pole aga avalikkuseni jõudnud ühtegi konkreetset juhtumit, kus oleks mõni taanlane saanud kapsaitsiini kõrge sisalduse tõttu nuudlites mürgistuse.

«Tooted tuleks hävitada või viia tagasi poodi, kus need osteti,» märkis toiduamet teadaandes. Samuti anti eraldi hoiatus välja laste jaoks, keda terav toit võib kahjustada.

Samas ei ole kõik taanlased toiduameti otsusega rahul. Paljud terava toidu austajad on sotsiaalmeedias reageerinud sellele raevukalt. Viidatakse sellele, et taanlastel on lihtsalt väga madal terava toidu talumise lävi.

«Mul oli sõber Taanist, kes arvas, et maitsetu friteeritud krevett vähese pipraga on liiga terav,» märkis üks inimene Redditi rameni-teemalises foorumis.

Samuti pole teada, kas mujal maailmas on kiirnuudleid nende teravuse tõttu lettidelt tagasi kutsutud. 

Samyang on üks suuremaid Lõuna-Korea toidutootjaid, kes esitleb end riigi esimese ettevõttena, kes hakkas 1960. aastatel tootma kiirnuudleid.

Märksõnad

Tagasi üles