Saksa armee valmistub kübersõjaks

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kübermängude maailmameistrivõistlused Saksamaal.
Kübermängude maailmameistrivõistlused Saksamaal. Foto: Caro / Ruffer

Der Spiegeli teatel on Saksamaal loomisel sõjaväe eriüksus, mis hakkab kaitsema riiki tuleviku «kübersõdades».


Uue üksuse loomise põhjuseks peetakse viimaste aastate elektroonilisi rünnakuid kantsleribüroo ja ministeeriumide vastu, mis ilmselt on valitsust hirmutanud, vahendas

The Local

.

Der Spiegeli andmetel õpetatakse uue üksuse jaoks välja 76 sõdurit, kellest saavad nn mundris häkkerid. Praegu on väljavalitud teistest sõduritest eraldatud ja treenivad Tomburgi kasarmutes Bonni lähedal.

Operatsioonidele asuvad nad järgmisel aastal.

Tulevased kübersõdurid saavad koolitusel teada, kuidas tuvastada ja hävitada välismaiseid võrgustikke, ning õpivad tundma uusimaid võtteid digitaalrünnakute manipuleerimiseks ja takistamiseks.

Saksa valitsus on samal ajal salaja arendanud ka oma IT-turvalisust, mille tõttu tekkis mure pärast suuri rünnakuid ja probleeme viirustega 2007. aasta suvel.

Senine föderaalne infoturvalisuse büroo on juba muudetud valitsusvõrkude küberkaitseagentuuriks, teab Der Spiegel.

Selle aasta alguses kiideti kabinetis heaks eelnõu «infojulgeoleku tugevdamiseks riigis» ning suurendati nii sellele eraldatavat rahahulka, personali ja nende volitusi, viidates «erilisele hädavajadusele».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles