VIDEO Ukraina hävitas Harkivi oblastis ühe rünnakuga kogu Vene tankikompanii

Postimees
Copy
Ukraina sõdur Harkivi oblastis rindepositsioonil. Foto on illustratiivne.
Ukraina sõdur Harkivi oblastis rindepositsioonil. Foto on illustratiivne. Foto: SERGEY BOBOK / AFP / SCANPIX

Ukraina 68. jäägribrigaad avaldas reedel video, kus väidetakse hävitavat Harkivi oblastis Povrovski lähistel rünnakule asunud Vene vägede tankikompaniid.

Ühismeedia postituses antakse teada, et hävitati kokku kaheksa rünnakuks valmistunud Vene tanki ja sama palju jalaväe lahingumasinaid.

Video algab droonikaadritega lähenevatest Vene tankidest, mille juhtsõiduk viiakse kiiresti rivist välja. Seejärel rünnatakse suurtükitule, kassettlahingumoona ja droonidelt heidetud pommidega ülejäänud soomuskolonni.

Ühel etapil sõidab üle põllu kihutav Vene tank otse kraatrisse. Seejärel sihib droon Vene sõdureid, kui nad pardalt lahkuvad.

Hortõtsja väerühma pressiesindaja Nazar Vološõn kinnitas hiljem juhtunut uudisteagentuurile Ukrinform.

«Meie kaitsejõud hävitasid Pokrovski suunal kaheksa Vene tanki ja lõid veel kaks rivist välja. See teeb kokku kümme. Seda on ühe tankikompanii jagu,» märkis Vološõn.

«Lisaks hävitasid meie kaitsjad nimetatud perioodil sellel rindelõigul veel kaheksa soomukit, kaks suurtükiväesüsteemi ja neli sõidukit (veel üks sai kahjustada),» lisas sõjaväe esindaja.

Küll aga ei märkinud Vološõn, millal täpselt edukas rünnak aset leidis. Tema sõnul kaotasid Vene väed lahingkokkupõrkes haavatute ja surnutena 242 sõdurit.

Tagasi üles