SAADIKUD KOJU Pašinjan: mina ega ükski Armeenia esindaja ei lähe Valgevenesse seni, kuni Lukašenka on võimul

Postimees
Copy
Armeenia peaminister Nikol Pašinjan ja Valgevene autoritaarne riigipea Aljaksandr Lukašenka 8. mail Moskvas Euraasia Majandusühenduse tippkohtumisel 8. mail 2024. aastal.
Armeenia peaminister Nikol Pašinjan ja Valgevene autoritaarne riigipea Aljaksandr Lukašenka 8. mail Moskvas Euraasia Majandusühenduse tippkohtumisel 8. mail 2024. aastal. Foto: Sergey Guneev / Sputnik / IMAGO / Scanpix

Armeenia ja Valgevene kutsusid neljapäeval tagasi oma suursaadikud pärast seda, kui Armeenia peaminister Nikol Pašinjan ütles, et tema ega ükski teine Armeenia esindaja ei külasta Valgevenet, kuni president Aljaksandr Lukašenka on võimul seoses sellega, et Valgevene toetas Aserbaidžaani teises Mägi-Karabahhi sõjas.

«Ma kinnitan, et ma ei külasta Valgevenet kunagi seni, kuni Aljaksandr Lukašenka on president,» ütles Pašinjan Armeenia parlamendi ees rääkides. «Ja üldiselt ei külasta praeguseks hetkeks Valgevenet ükski Armeenia ametlik esindaja,» vahendab Raadio Vaba Euroopa / Raadio Vabaduse (RFE/RL) Armeenia haru Pašinjani sõnu.

«Üks Kollektiivse Julgeoleku Lepingu Organisatsiooni (KJLO) juhtidest kinnitab, et ta osales 44-päevase sõja ettevalmistamises ja julgustas ning uskus Aserbaidžaani võitu ja soovis seda. Kas ma peaksin pärast seda minema ja istuma Valgevene presidendiga KJLO-formaadis maha ja arutama mingit küsimust?» ütles Pašinjan.

Tagasi üles