Putini kuradile saatnud Rod Stewart vilistati Leipzigi kontserdil välja (8)

Postimees
Copy
Rod Stewart Kopenhaageni kontserdil 9. juunil.
Rod Stewart Kopenhaageni kontserdil 9. juunil. Foto: TORBEN CHRISTENSEN / Reuters / Scanpix

Maailmakuulus briti muusik Rod Stewart sattus Saksamaa idaosas Leipzigis kontserdil Ukrainat toetavate avalduste tõttu kuulajate pahameele alla.

Sarnaselt hüvastijätuturnee teistele Euroopa kontsertidele Kopenhaagenis ja Amsterdamis, teatas 79-aastane Stewart ka reede õhtul Leipzigis 12 000 pealise publiku ees, et pühendab laulu «Rhythm of My Heart» Ukrainale. Laulu avas ta sõnadega «Käi kuradile, Putin!».

Loo esitamise ajal ilmusid tema taha ekraanile pildid Ukraina presidendist Volodõmõr Zelenskõist ning Venemaa põhjustatud purustustest Ukraina eri paikades.

Koha peal viibinud Saksa väljaande Frankfurter Allgemeine Zeitung muusikakriitik märkis hiljem, et kontsertile tulnud publik vastas aga vilekoori ja rahulolematust väljendavate hõikamistega.

«Stewart teeb erinevaid poose, tantsib, laulab täiest jõust – aga publik ei plaksuta enam kaasa,» kirjutas kriitik. «Side publikuga katkes pärast seda, kui Stewart avas laulu sõnadega «f*** Putin» (käi kuradile, Putin! – toim),» märkis ta.

Arvatakse, et juhtum illustreerib hästi Saksamaa poliitilist olukorda, kus riigi idaosas domineerib paremäärmuslik erakond Alternatiiv Saksamaale (AfD), kes on korduvalt avalikkuses esinenud Ukraina-vastaste ja Venemaad toetavate seisukohtadega.

9. juunil toimunud kohalikel valimistel võitis AfD Leipzigis 18 protsendise häältesaagiga esikoha.

Tagasi üles