INTERVJUU Prantsuse parlamendisaadik: Macron räägib Kallase tutvustatud mõtteid (1)

Copy
Benjamin Haddadi sõnul tegid Ameerika Ühendriigid ja Euroopa vea, kui enne sõja algust välistasid Ukrainasse vägede saatmise.
Benjamin Haddadi sõnul tegid Ameerika Ühendriigid ja Euroopa vea, kui enne sõja algust välistasid Ukrainasse vägede saatmise. Foto: Tairo Lutter

Endine mõjukas mõttekodalane, praegu võimupartei Taassünd ridadesse kuuluv parlamendisaadik Benjamin Haddad märkis möödunud kuul Lennart Meri konverentsil Postimehele antud intervjuus, et Euroopa peab Venemaa invasioonisõja tuules hakkama viivitamatult tegelema oma kaitsevõime tugevdamisega.

2014. aastal Maidani sündmustest osa võtnud Haddad on Euroopa suurriigi poliitareenil üks tugevamaid Ukraina jätkuvat toetamist nõudvaid hääli.

Olete töötanud Ameerika Ühendriikides ja keskendunud teadustöös transatlantilistele suhetele. Milline mõju on novembrikuiste USA presidendivalimiste tulemustel Euroopale?

Ma arvan, et sellel võib olla väga suur mõju ning mingiski mõttes võib see oluliselt rohkem mõjutada Euroopat kui Ameerika Ühendriike ennast. Nii Euroopas kui ka Ameerika Ühendriikides arvatakse ekslikult, et kui Trump saab uuesti võimule, siis saab olema jälle kõigest nelja-aastane paus ja pärast naastakse tagasi normaalsusesse. Ma arvan, et mingisugust normaalsust siis ei tule.

Tagasi üles