ÜLEVAADE Trumpil seisab ees kampaaniapartneri valimise bingo

Copy
Donald Trump ja Lõuna-Carolina senaator Tim Scott kampaaniaüritusel Scotti koduosariigis Columbia linnas.
Donald Trump ja Lõuna-Carolina senaator Tim Scott kampaaniaüritusel Scotti koduosariigis Columbia linnas. Foto: Win McNamee/Getty Images/AFP/Scanpix

Ameerika Ühendriikide ekspresidendi Donald Trumpi võimalike asepresidendikandidaatide seas on nii teenekaid Vabariikliku Partei raskekaallasi kui trumpismi laineharjal poliitikataevasse tõusnud uusi tulijaid.

Tavaliselt avaldavad presidendikandidaadid oma kampaaniapartnerid erakonna riiklikul üldkogul, mida Vabariiklik Partei peab sel aastal juuli keskpaigas.

Vabariiklaste äärmiselt tõenäoline esinumber Trump on ise vihjanud juba mitmele nimele, kellest paljud on saanud kätte taustakontrolli materjalid, kus muuhulgas vaadatakse üle võimalike kandidaatide rahaasjad, selgub CBS Newsi andmetest.

Üldiselt tuleb asepresidendikandidaadi valimisel võtta arvesse paljusid kriteeriume – näiteks kas naissoost kampaaniapartner aitaks tõsta Trumpi populaarsust äärelinnades elavate naiste seas, kes Trumpi 2020. aastal hülgasid, või kas mittevalge kampaaniapartner aitaks kasvatada Trumpi toetust mustanahaliste ja latiinode seas.

Trumpi puhul ei saa üle ega ümber ka isikliku lojaalsuse nõudest, mis võib osutuda ületamatuks takistuseks näiteks Nikki Haley kaalumisele kampaaniapartnerina.

Tagasi üles