Pellegrini ühtegi kandidaati veel ei toeta, Harris peab Kallast sobilikuks (13)

Copy
Euroopa Ülemkogu eesistuja Charles Michel, Belgia peaminister Alexander de Croo, Tšehhi Vabariigi peaminister Petr Fiala, Iirimaa peaminister Simon Harris ja Eesti peaminister Kaja Kallas Euroopa Liidu liidrite mitteametlikul tippkohtumisel Brüsselis.
Euroopa Ülemkogu eesistuja Charles Michel, Belgia peaminister Alexander de Croo, Tšehhi Vabariigi peaminister Petr Fiala, Iirimaa peaminister Simon Harris ja Eesti peaminister Kaja Kallas Euroopa Liidu liidrite mitteametlikul tippkohtumisel Brüsselis. Foto: Johanna Geron / REUTERS / Scanpix

Slovakkia president Peter Pellegrini sõnas Euroopa Ülemkogule jõudes, et ei avalda veel, kas ja milliseid kandidaate ta toetab. Iiri peaminister Simon Harris seevastu nimetas Kaja Kallast sobilikuks kandidaadiks.

«Räägin oma kolleegidega hetkeolukorrast rahvusvahelisel väljal ja me peame olema väga ettevaatlikud selle suhtes, kes esindab Euroopa Liitu ja Komisjoni rahvusvahelisel väljal. Meil on vaja inimest, kes suudaks rahustada olukorda, mis on praegu tohutu pinge all,» sõnas Pellegrini. 

Pellegrini sõnul aitaks tänane mitteametlik õhtusöök panna aluse ametlikule kokkuleppele järgmisel nädalal. Ta lisas, et oluline on näha, kuidas Ida- ja Kesk-Euroopa arvutustes mängisid, sest mõlemad valdkonnad on viimastel aastatel olnud «alaesindatud», vahendas Politico.

Tagasi üles