Euronews: liberaalid peavad oma viimast tantsu (4)

Copy
Euroopa Ülemkogu eesituja Charles Michel tervitab Eesti peaministrit Kaja Kallast Euroopa Ülemkogu mitteametlikul kohtumisel Brüsselis.
Euroopa Ülemkogu eesituja Charles Michel tervitab Eesti peaministrit Kaja Kallast Euroopa Ülemkogu mitteametlikul kohtumisel Brüsselis. Foto: OLIVIER HOSLET / EPA / Scanpix

Euronews kirjutas, et eeldatavasti saavad liberaalide juhid tippametikohtade jagamisel madalaimad kohad, milleks on välisasjade ja julgeolekupoliitika kõrge esindaja ning Euroopa Komisjoni asepresident, tänane õhtusöök võib olla ka viimane, kus Euroopa liberaalid saavad särada ja sõna sekka öelda.

Belgia esindaja Alexander De Croo ja hollandlane Mark Rutte on Euroopa Ülemkogul vaid peaministri kohusetäitjatena ja lahkuvad peagi oma ametist. Eesti peaminister Kaja Kallas võib vajada asendajat, kui ta kuu lõpuks kõrgeks esindajaks nimetatakse. Novembris lahkub ametist ka Euroopa Ülemkogu liberaalide liige Charles Michel, kes suure tõenäosusega asendatakse sotsialistiga.

Sloveenia esindaja Robert Golob ja Prantsusmaalt Emmanuel Macron osalevad lähiajal endiselt eelseisvatel Euroopa Liidu tippkohtumistel. Samas võib Prantsusmaa presidenti tõsiselt nõrgestada olukord pärast riiklikke valimisi kodumaal, kui parlamendienamus on teisest parteist.

Märksõnad

Tagasi üles