Riia lennujaama lähedal tegi väikelennuk hädamaandumise (1)

Copy
Väikelennuk. Foto on illustratiivne.
Väikelennuk. Foto on illustratiivne. Foto: Andres Haabu

Umbes nelja kilomeetri kaugusel Riia lennujaamast kadus radarilt lennuk, teatab tsiviillennundusamet. Hiljem selgus, et langevarjuhüpeteks kasutatav väikelennuk tegi hädamaandumise.

Ameti teatel teatas piloot tehnilistest muredest ja sooritas hädamaandumise lennujaama lähistel asuvale põllule. Sündmuskohal tegutsevad päästeteenistused.

Tsiviillennundusamet (CAA) märkis uudisteagentuurile LSM, et õnnetuses sai viga üks Leedu kodanik, kuid tegemist ei olnud piloodiga.

Hädamaandumise teinud lennumasinat kasutati langevarjuhüpete tegemiseks Limbažis. 

Piloot võttis maandumise järel kohe ühendust lennujaamaga ja palus abi. «Otsingud algasid kohe, kui lennuk kadus radarilt. Reageerisime nii kiiresti kui võimalik,» märkis CAA direktor Māris Gorodcovs.

Õnnetuspaigal viibinud lennujaama päästeteenistuse tõttu oli lennurada ajutiselt suletud. Reisijatel, kelle lennud hilinevad, palutakse ühendust võtta oma lennundusettevõttega.

Flightradar24 andmetel tiirutab Riia lennuvälja kohal praegu kaks lennukit: Iiri odavlennufirma Ryanairi Dublini-Riia lennuk ja Läti lennufirma Air Balticu Viinist saabunud lennuk.

Märksõnad

Tagasi üles