Ühismeedias leiab Kallase Brüsseli-kohale nii kiiduavaldusi kui ka võrdlust saatanaga (11)

Copy
Kaja Kallas Euroopa Ülemkogu kohtumisel tänavu aprillis.
Kaja Kallas Euroopa Ülemkogu kohtumisel tänavu aprillis. Foto: LUDOVIC MARIN / AFP / Scanpix

Nii nagu traditsioonilistes meediaväljaannes, kütab ka ühismeedias kirgi Eesti peaministri Kaja Kallase võimalik uus ametikoht Euroopa Liidu kõrge välispoliitilise esindajana. Sotsiaalmeediaplatvormi X kõlakambritest kaigub vastu nii toetus- kui ka laitushääli.

Mõttekoja Euroopa Välissuhete Nõukogu kaasjuht, endine Rootsi peaminister Carl Bildt ütles Xis, viidatuna Kallase hiljutisele sõnavõtule Ukraina rahutippkohtumisel Šveitsis, et Euroopa Liit vajab taolist selget häält välis- ja julgeolekupoliitika etteotsa.

Toetust Kaja Kallase võimalikule kandidatuurile näitas Xis välja Saksamaa parlamendisaadik Roderich Kiesewetter. «Euroopa Liidu jaoks oleks oluline kanda rohkem hoolt Euroopa julgeoleku üle ja näidata välja heidutust Venemaa vastu. Kallas on alati hoiatanud Venemaa imperialismi ja hübriidsõja eest,» märkis CDUsse kuuluv saadik.

Väljaande Emerging Europe ajakirjanik Craig Turp-Balazs väitis lausa, et on vähe näinud nii muljetavaldavaid poliitikuid, nagu seda tema meelest on Kallas.

Samas leidub ka vastupidiseid seisukohti. Itaalia veebiväljaanne La Fionda avaldas arvamust, et Kallase seisukohad Venemaa suhtes võivad viia kolmanda maailmasõjani, olgugi et Kallas rääkis märtsis Itaalia meediale antud intervjuus vastupidist – et Venemaa kaotus oleks hädavajalik maailmasõja ära hoidmiseks.

«Nüüd on Kaja Kallas asendamas Josep Borelli Euroopa Liidu välisministri kohal. Me loodame, et seda ei juhtu, aga me ei imesta, arvestades Euroopa Liidu inimestevastast ja sõjardlikku loomust,» säutsus La Fionda.

Xis on aktiivsed ka igasugused tõenäolised trollikontod, kes Kallase kandidatuuri maha teevad. Üks neist nimetas Kallast lausa saatana reinkarnatsiooniks. Trollikontode säutsudes heidetakse Kallasele ette liiga tugevat Ukraina toetamist ja välispoliitika kõrgeks esindajaks saades Euroopa sõtta viimist.

Märksõnad

Tagasi üles