Lõuna-Korea hakkab pakkuma «K-popi viisasid»

Postimees
Copy
K-popi fännid FESTA festivalil.
K-popi fännid FESTA festivalil. Foto: SOO-HYEON KIM/REUTERS/SCANPIX

Lõuna-Korea annab käiku uue viisasüsteemi, mis on mõeldud välismaalastele, kes soovivad õppida lähemalt tundma K-popi kultuuri.

«K-kultuuri õppeviisat» hakatakse väljastama välismaalastele, kes tahavad õppida K-pop tantsu, koreograafiat ja modellindust, teatas riigi majandusministeerium esmaspäeval.

Vähemalt esialgu ei pea viisa taotlejad ette näitama kutset talendiagentuurilt ega läbima proovikatset, vahendab CNN.

Viisa saajad võivad viibida riigis pikema aja vältel, kui nad õpivad K-popi kultuuriga seotud asutustes. Lõuna-Korea kaalub ka Koreas elavate kaugtöölistele väljastatavate viisade kestuse pikendamist.

Soul loodab meelitada meetmetega riiki rohkem turiste – valitsuse eesmärk on jõuda 2027. aastaks 30 miljoni külastajani ja 30 miljardi dollari suuruse turismikäibeni aastas.

Korea kultuuri-, spordi- ja turismiministeeriumi andmetel on K-pop juba praegu kõige populaarsem põhjus Lõuna-Korea külastamiseks, eriti suurt huvi on näha Kagu-Aasia, Euroopa ja Ameerika Ühendriikidest.

Möödunud aastal külastas Lõuna-Koread 11 miljonit inimest, mis on veidi rohkem kui 2022. aastal, kui oluliselt vähem võrreldes 2019. aastaga, mil riiki jõudis 17,5 miljonit turisti.

Tagasi üles