NÄHTAV PAANIKA Euroopa liidrid kardavad Trumpi tagasivalimise mõju parempopulistidele (3)

Copy
Itaalia peaminister Giorgia Meloni ja Prantsusmaa Rahvusliku Liidu presidendikandidaat Marine Le Pen eurovalimiste kampaaniat tegemas.
Itaalia peaminister Giorgia Meloni ja Prantsusmaa Rahvusliku Liidu presidendikandidaat Marine Le Pen eurovalimiste kampaaniat tegemas. Foto: TIZIANA FABI / AFP / Scanpix

Euroopa liidrite paanika Donald Trumpi naasmise pärast paistab üha rohkem välja, samal ajal teeb Vladimir Putin oma soosikust USA presidendikandidaadile kodumaal reklaami. 

«Ma arvan, et Joe Biden on keegi, kes teab täpselt, mida ta teeb, ja on üks rahvusvahelises poliitikas kogenenumaid tipp-poliitikuid,» kiitis Saksamaa kantsler Olaf Scholz hiljuti USA valimistele vastu kihutavat Ameerika Ühendriikide presidenti, lisades, et tänu Bidenile täidab USA maailmas oma rolli.

Washington Posti arvamusveergudel nimetas poliitikakommentaator Jennifer Rubin Scholzi sõnu ebatavaliseks käiguks. Ukraina agressioonisõja ajal Euroopa jaoks kriitilise liitlase kiitus vastandub vabariiklaste Bidenit naeruvääristavale retoorikale.

Tagasi üles