Kreml tahab Ukrainat abistanud baleriini eluks ajaks vangikongi pista

Copy
Baleriin.
Baleriin. Foto: JOHN THYS/AFP/scanpix

Venemaal astub kohtu ette riigireetmises süüdistatav USA-Vene kodanik, kes annetas raha Ukraina toetamiseks.

Venemaal Jekaterinburgis astus täna kohtu ette USA-Vene topeltkodakondsusega naine, keda süüdistatakse riigireetmises, sest ta annetas Ukrainat toetavale ühingule 50 dollarit.

Los Angeleses elav ja töötav 32-aastane baleriin Ksenia Karelina peeti kinni jaanuari lõpus Jekaterinburgis, kus ta käis oma perekonda külastamas.

Prokurörid süüdistavad teda raha ülekandmises Ukraina organisatsioonile, mida Ukraina relvajõud seejärel kasutasid taktikaliste ravimite, varustuse, relvade ja laskemoona ostmiseks.

USA meedia andmetel annetas naine 2022. aasta veebruaris 50 dollarit New Yorgis tegutsevale Ukraina heategevusorganisatsioonile.

Süüdimõistmise korral ähvardab Karelinat eluaegne vanglakaristus.

Kohut peeti kinniste uste taga ja järgmine istung määrati 7. augustiks.

Washington süüdistab Moskvat USA kodanike vahistamises alusetute süüdistuste põhjal, et kasutada neid kauplemisvahendina välismaal süüdi mõistetud venelaste vabastamiseks.

Venemaal on vangis USA kodanikest ajakirjanikud Evan Gershkovich ja Alsu Kurmaševa ning endine merejalaväelane Paul Whelan.

Kolmapäeval mõistis Venemaa Kaug-Ida kohus kolmeks aastaks ja üheksaks kuuks vangi USA sõduri, kes väidetavalt oli ähvardanud tappa oma tüdruksõbra ja temalt varastanud.

Tagasi üles