Indrek Saarest võib saada Euroopa Nõukogu peasekretär (19)

Copy
Indrek Saare kasuks mängib valimistel see, et tal on erinevalt vastaskandidaatidest pikaaegne kogemus Euroopa Nõukoguga.
Indrek Saare kasuks mängib valimistel see, et tal on erinevalt vastaskandidaatidest pikaaegne kogemus Euroopa Nõukoguga. Foto: Mihkel Maripuu

Eeloleva nädala teisipäeval valitakse Euroopa Nõukogu uut peasekretäri. Kandidaatide võrdluses peetakse just Indrek Saare (SD) võiduvõimalusi väga heaks.

Saar selgitas Postimehele, miks ta peasekretäri kohale pürgib: «Kui vaadata seda, mis toimub praegu Ukrainas, siis just Euroopa Nõukogu on olnud see organisatsioon, kes kõige esimesena nimetab asju õigete nimedega». Euroopa Nõukogul on suur roll Ukraina sõjakahjude registri, kompensatsioonimehhanismi, küüditatud laste tagasisaamise, samuti eritribunali loomise juures.

Kallast ei pidurda

Peasekretäri ametisse valituks osutumisel peab Saar lisaks esindusrollile korraldama ka Euroopa Nõukogu ministrite komitee ja parlamentaarse assamblee tööd ning juhtima ligi 2200-pealist sekretariaati. Tema käsutuses saaks olema selleks tööks üle 300 miljoni euro suurune aastaeelarve.

Tagasi üles