SUUR MUUTUS STILISTIKAS Kuhu kadus Putini ihupropagandist Pavel Zarubin pärast Põhja-Koread? (5)

Copy
Kim Yong-un ja Vladimir Putin embamas, kõrval seisab Pavel Zarubin. 19. juunil 2024.
Kim Yong-un ja Vladimir Putin embamas, kõrval seisab Pavel Zarubin. 19. juunil 2024. Foto: AP Korean Central News Agency/Korea News Service via AP

Lisaks sellele, et Venemaa ja Põhja-Korea lähenemine kujutab endast ohtu Korea poolsaarele ja kogu maailmale, pälvib tähelepanu kahe diktaatori kohtumist saatnud märkide keel. Kirjanik Dmitri Bõkovi sõnul vahetab võim Venemaal oma stiili.

Kujutage ette, nad laulavad: «Sellist maad maailmas teist ei leidu, kus nii vabalt hingata võib rind...» – nii pasundas entusiastlikult Venemaa autoritaarset juhti Vladimir Putinit Põhja-Koreas saatnud ihuajakirjanik Pavel Zarubin. Viide oli teadagi Issaak Dunajevski 1959. aasta laulule nn nõukogude kodumaast.

Telekanalis Rossija-1 saadet «Moskva. Kreml. Putin» vedav Zarubin äratas visiidiga seoses palju tähelepanu. Tema oli väljavalitu, kes võis sibada kahe diktaatori sabas ja kõrval. Ta osutas kõigil laternapostidel rippuvatele Putini plakatitele. Ta teatas vaimustusega, kuidas 30 kilomeetrit maanteed on palistatud Venemaa juhti tervitama toodud inimestega. Ta ütles lahtise tekstiga, et öösel saabunud Putini auks «kästi» kell kolm öösel teeäärsete majade korterites elavatel inimestel tuled põlema süüdata, et aknad oleksid valged.

Tagasi üles