Itaalia Capri saar tühistas turistikeelu

Copy
Turistid ostmas laevapileteid, et Capri saart külastada.
Turistid ostmas laevapileteid, et Capri saart külastada. Foto: CIRO DE LUCA / REUTERS / Scanpix

Itaalia Capri saar tühistas laupäeval turistikeelu pärast seda, kui lahenesid probleemid selle populaarse sihtkoha veevarustusega.

Capri meer Paolo Falco ütles, et keeld tühistati pärast seda, kui lahendati tehniline probleem, mis takistas veevarustust mandrilt.

Keeld kuulutati välja laupäeva varahommikul, mistõttu mitmed Lõuna-Itaaliast Napolist ja Sorrentost teele asunud olnud hommikused parvlaevad pidid otsad ringi pöörama.

Keeldu põhjendades hoiatas Falco «tõsise ohu» eest ja ütles, et kuigi reedel oli suuremal osal saarest veel vett, olid kohalikud hoidlad laupäeva hommikul «tühjaks jooksmas».

«Hädaolukorda raskendaks veelgi tuhandete turistide igapäevane saabumine Caprile,» ütles ta. Kohalikel elanikel, kellele keeld ei kehtinud, oli lubatud koguda kuni 25 liitrit joogivett majapidamise kohta varustustsisternist.

Napoli lahes asuv Capri on kuulus oma valgete villade, abajatega kaetud rannajoone ja luksuslike hotellide poolest. Seal on umbes 13 000 alalist elanikku, kuid suvekuudel meelitab see kohale tohutult palju ühepäevareise.

Märksõnad

Tagasi üles