POSTIMEES UKRAINAS Kõnevõime kaotanud Ukraina sõdur sai tagasi hääle ja elu mõtte (1)

Copy
Ukraina armee endine võitleja, enda sõnul suuri relvi armastav Kostjantõn Tšabala hoiab käes viikingi kirvest, mille sõbrad talle kinkisid. Viiking oli tema kutsung armees.
Ukraina armee endine võitleja, enda sõnul suuri relvi armastav Kostjantõn Tšabala hoiab käes viikingi kirvest, mille sõbrad talle kinkisid. Viiking oli tema kutsung armees. Foto: Margus Martin

Lahingus saadud tugeva peapõrutuse järel kõnevõime kaotanud Kostjantõn Tšabala (44) hakkas peale ravi uuesti rääkima, kuid vaimselt on tal endiselt raske hakkama saada. Ta on leidnud tegevuse, mis aitab möödanikuga rahu teha ja eluga edasi minna – ta peab Kiievis massaažikabinetti.

Tšabala omandas massööri kutse ja pani ettevõtte koos partneriga püsti vahetult enne täiemahulise sõja algust. Okupantide sissetungi järel läks pikemalt kaalumata uuesti rindele kodumaad kaitsma. Nüüd püüab ta taas tavaellu sulanduda ja on õpitud ameti juures tagasi.

Nõudlus massaažiteenuse järele on tema sõnul väga suur – järjekord soovijatest ulatub paari kuuni ehk kui näiteks novembris kirja panna, siis leiab esimese vaba aja jaanuarisse. «Mul ei ole konkurente, on ainult kolleegid. Kui väga kõvasti pingutan, siis suudan aasta jooksul teha umbes poolteist tuhat massaaži arvestusega, et üks klient käib keskmiselt kolm korda.»

Tagasi üles