USA Moskva meediakeelust: Venemaa kardab tõde

Copy
USA välisministeeriumi pressiesindaja Matthew Miller.
USA välisministeeriumi pressiesindaja Matthew Miller. Foto: Nathan Howard / AP / Scanpix

Venemaa kardab tõest informatsiooni, kommenteeris USA pärast seda, kui Moskva tõkestas kättemaksuks juurdepääsu kümnetele Euroopa meediaväljaannetele.

«See on järjekordne märk sellest, et Vene valitsus surub ajakirjandust maha, sest nad kardavad, et oma inimesed kuulevad tõtt Venemaa tegude kohta,» ütles välisministeeriumi pressiesindaja Matthew Miller ajakirjanikele.

Moskva teatas teisipäeval, et blokeerib ligipääsu 81 Euroopa Liidu meediaväljaandele vastuseks Brüsseli mais tehtud otsusele kehtestada edastuskeeld mitmele Vene riigimeedia osalisele.

Vene välisministeeriumi kodulehele pandud ametlikus teates seisab, et Eesti väljaannetest on piiratud ligipääs Kaitseliidu vabatahtlike blogile Propastop, rahvusringhäälingule ning Delfile.

Tuntumatest Euroopa väljaannetest on nimekirjas Saksa ajalehed Der Spiegel, Die Zeit ja Frankfurter Allgemeine Zeitung, Prantsuse ajalehed Le Monde, La Croix, Prantsuse uudisteagentuur AFP, Hispaania ajalehed El Mundo ja El Pais, Itaalia ajalehed La Stampa ja la Repubblica, Austria rahvusringhääling ORF ning üle-euroopalised väljaanded Politico ja Euobserver.

EL teatas mais, et otsustas tõkestada ligipääsu neljale Kremli kontrolli all olevale meediaväljaandele seoses nende keskse rolliga Moskva Ukraina-vastase agressiooni esile toomises ja selle toetamises.

Moskva ütles nüüd, et vastab sellele käigule.

Venemaa nimetas Euroopa Liidu sanktsioone poliitiliselt motiveerituks ja ütles, et ühenduse otsused sunnivad Moskvat võtma tarvitusele peegel- ja proportsionaalseid vastumeetmeid.

Moskva väitel on nad valmis piiranguid üle vaatama, kui Vene meediale kehtestatud sanktsioonid tühistatakse.

Tagasi üles