Vene eksiilpoliitikud kutsuvad läänt toetama mõrvakampaaniat Putini režiimi vastu (8)

Postimees
Copy
Läänt ärgitab Venemaal võimuvastast vägivalda toetama ennekõike varasem riigiduuma saadik Ilja Ponomarjov. Pildil poliitik mullu sügisel Tallinnas.
Läänt ärgitab Venemaal võimuvastast vägivalda toetama ennekõike varasem riigiduuma saadik Ilja Ponomarjov. Pildil poliitik mullu sügisel Tallinnas. Foto: Konstantin Sednev

Sel nädalal Varssavis kohtunud rohkem kui 60 endist Vene riikliku või kohaliku tasandi poliitikut seadsid kokku plaani Kremli režiimi kukutamiseks ja paluvad selle osana NATO-lt tuge president Vladimir Putini lähiringi liikmete mõrvade korraldamisel.

End Rahvaesindajate Kongressiks nimetav seltskond koostas kohtumisel nn võiduplaani, mis kätkeb abipalvet läänele tugevdada muu hulgas sanktsioone Venemaa suhtes ja saata rohkem relvi Ukrainale, kirjutas Briti ajaleht The Times.

Kava toetab aga ka jõulist vastupanu Venemaal, väites, et režiimimuutust on võimalik saavutada vaid vägivaldselt ja revolutsioonilise tegevuse julgustamine Venemaal ei ole lääne jaoks «enam mitte võimalus, vaid lihtsalt kohustus».

Tagasi üles