AK Jüri Luik: lääs peab Ukrainat enda osaks (8)

Teet Korsten
, reporter
Copy
Eesti suursaadik NATO juures Jüri Luik ütleb, et pärast Soome ja Rootsi liitumist julgeolekuühendusega on meil veel vara hõisata. Probleemid, nagu Balti riikide kaitsesügavus, pole kuskile kadunud.
Eesti suursaadik NATO juures Jüri Luik ütleb, et pärast Soome ja Rootsi liitumist julgeolekuühendusega on meil veel vara hõisata. Probleemid, nagu Balti riikide kaitsesügavus, pole kuskile kadunud. Foto: Sander Ilvest

Venemaa diktaator Vladimir Putin esitas enne Ukraina rahukonverentsi «rahuplaani», milles nõudis, et Ukraina loovutaks alasid, mida venelased pole vallutanud. Putini käik tõmbas vaiba alt neil rahu eest võitlejatel, kelle arvates peaks Ukraina rahu nimel loovutama alad, mis on juba Putini käes.

Peagi Washingtonis toimuval NATO tippkohtumisel peaksime näitama, et otsus võtta Ukraina NATOsse on tagasipöördumatu ja et julgeolekuallianss jätkab sel teel, räägib Eesti alaline esindaja NATOs Jüri Luik, kes pidas 30 aastat tagasi maha oma esimese suure lahingu diplomaatiarindel, kui oli Vene vägede väljaviimise läbirääkimiste delegatsiooni juht Moskvas.

Vahepealse ajaga on palju muutunud – mõningase mööndusega võib nüüd öelda, et Põhja-Korea on end meie naabriks kolinud.

Tagasi üles