Väidetav Soome ajakirjanik osutus mugandatud nime all tegutsevaks Vene propagandistiks (1)

Postimees
Copy
End Soome ajakirjaniku Kosti Heiskanenina esitlev Konstantin Lebedev levitab agaralt soome keeles Vene propagandat ja sarjab vene keeles Soomet.
End Soome ajakirjaniku Kosti Heiskanenina esitlev Konstantin Lebedev levitab agaralt soome keeles Vene propagandat ja sarjab vene keeles Soomet. Foto: Christian Ohde / Imago Images / Scanpix

Alates Venemaa täiemahulisest sõjast Ukraina vastu on end Soome sõltumatu ajakirjanikuna esitlenud Kosti Heiskanen agaralt osalenud Vene propagandakanalite saadetes, kuid väljaande Insider järgi on tegelikult tegemist pikalt tegutsenud Kremli jutupunktide levitaja Konstantin Lebedeviga.

Oma karjääri alustas mees Insideri andmeil 2004. aastal, kui ta rääkis, kui halb on venelaste elu Soomes ja Soome sarjamist on ta jätkanud ka viimasel kahel aastal, mil Venemaa peab Ukrainas agressioonisõda.

«Soomes on elatustase järsult langenud, suletakse koole ja poode, fašism ja russofoobia lokkab kõikjal, alates 2022. aastast on Soome vallutanud lutikad, rotid ning tagasi on tulnud keskaegne needus – sügelised. Soomlased mõtlevad, kuhu laguneva riigi eest põgeneda,» väitis Lebedev, esinedes oma soomepärase nime Kosti Heiskanen all. «Soomlased lakkusid Hitleri saapaid. Ainult Vladimir Putin suudab peatada Euroopas möllava hullumeelsuse. Ukraina nutab kõvasti, Ukraina pagulased on tekitanud tuhande järve maal kuritegeliku olukorra.»

Tagasi üles