Läti pikendab katseliselt kooliaastat

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tühi koolimaja.
Tühi koolimaja. Foto: Elmo Riig / Sakala

Järgmisel õppeaastal peavad  10 kuni 15 Läti kooli õpilased senisest kauem kooliüinki nühkima, sest lõunanaabrite haridusministeerium soovib katsetada senisest pikemat kooliaastat.

«Küsimusele, millistes koolides hakkab olema pikendatud kooliaasta, vastas Läti haridusminister Roberts Ķīlis, et see nimekiri pole veel paigas, kuna osa läbirääkimisi alles käib, kirjutab vahendab Mixnews Läti ajalehte Diena. Järgmiseks sügiseks valmib ka ministeeriumi õppekavade audit.


Vahetult pärast ametisse asumist teatas Ķīlis, et juba järgmisest õppeaastast pikeneb Läti laste kooliaasta ühe kuu võrra. Oma ettepanekut põhjendas minister sellega, et koolilapsed on ülekoormatud ning võrreldes teiste Euroopa Liidu riikidega on Läti kooliaasta vähemalt 10 päeva lühem. Pärast negatiivset vastukaja, teatas minister, et esialgu midagi ei muutu ning järgmise õppeaasta pikkus jääb samaks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles