Süüria teatas sõjategevuse lõpetamisest homme hommikul

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria põgenikud eile Türgis Antakyas asuvas põgenikelaagris mässuliste lipuga lehvitamas.
Süüria põgenikud eile Türgis Antakyas asuvas põgenikelaagris mässuliste lipuga lehvitamas. Foto: SCANPIX

Süüria kaitseministeerium teatas täna, et lõpetab alates neljapäevast operatsioonid mässuliste võitlejate vastu, vahendas riigitelevisioon.

Homne on tähtaeg, mille määras rahvusvaheline rahusaadik Kofi Annan vaenutegevuse lõpetamiseks.

«Pärast seda, kui meie relvajõud viisid lõpule edukad operatsioonid relvastatud terroristide kuritegudega võitlemiseks ning kehtestasid oma territooriumil riigi võimu, otsustati need operatsioonid alates homme hommikust lõpetada,» tsiteeris televisioon ühte ministeeriumi ametnikku.

Lisaks sõnas täna ÜRO ja Araabia Liiga eriesindaja Annan, et sai Süüria režiimilt kirjaliku lubaduse lõpetada lahingutegevus alates homme hommikust, nagu näeb ette tema koostatud rahuplaan.

Annan sai kirja Süüria välisministeeriumilt ning selles lubati «lõpetada homme kella kuuest hommikul kõik sõjaline lahingutegevus Süüria territooriumil, jättes endale õiguse reageerida proportsionaalselt rünnakutele, mille korraldavad relvastatud terroristid tsiviilelanikele, valitsusvägedele või era- ja riigiomandile,» vahendas Annani pressiesindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles