PERSOON Noor ja nägus Jordan Bardella püüab prantslaste hääli TikTokis (1)

Emilie Haljas
, suvereporter
Copy
Prantsusmaa Rahvusliku Liidu partei juht Jordan Bardella.
Prantsusmaa Rahvusliku Liidu partei juht Jordan Bardella. Foto: DIMITAR DILKOFF-POOL / SIPA / Scanpix

Jordan Bardella, kes jahib Prantsusmaal peaministri kohta, on aidanud oma partei imagot kõvasti noorendada. Paremäärmuslik Rahvuslik Liit, mis oli varem tuntud kui rassistlik ja antisemitistlik partei, on tänu Bardella nooruslikkusele, heale välimusele ja sotsiaalmeedia taiplikkusele suutnud valimiskastide juurde meelitada noored valijad.

Kolmekordse endise presidendikandidaadi Marine Le Peni Rahvuslik Liit on läinud järjest tugevamaks, saavutades sel kuul toimunud Euroopa Parlamendi valimistel rekordilised tulemused ja võites eile toimunud valimiste esimese vooru. 28-aastast partei presidenti Bardellat peetakse suuresti edu võtmeks.

Bardella esiletõus leidis aset Le Peni egiidi all, pärast seda kui ta liitus parteiga juba 16-aastaselt. Tema järsk tõus sai alguse 2019. aastal, kui Le Pen pani ta 23-aastaselt juhtima erakonna Euroopa Parlamendi valimiskampaaniat. 2022. aastaks oli ta partei president ning ühtlasi ka esimene isik väljastpoolt Le Peni dünastiat, kes on parteid juhtinud. «Olen Marine Le Penile tohutult võlgu,» tunnistas Bardella hiljuti.

Tagasi üles